Neix una colla gegantera

Arribada en barca dels gegants Pere i Camí en la Primera Trobada de Gegants de Cambrils l'any 1992

Neix una colla gegantera

Marcel Rúbio / Publicat a Revista Cambrils, Novembre de 1991, Núm. 244, Pàg. 24

D’uns anys cap aquí han proliferat arreu del país una sèrie d’activitats relacionades amb el folklore. Cambrils també ha estat envaït per aquest esperit de recerca de les nostres arrels, i un grup de joves ha pres la iniciativa de tirar endavant el projecte de formar una colla gegantera.

Sembla ser que aquest projecte ha estat ben rebut per l’Ajuntament, i estan disposats a recolzar com es mereix una activitat d’aquesta magnitud.

La colla gegantera està formada per una vintena de persones, de les quals una desena s’encarregaran dels instruments. La intenció de la colla gegantera és consolidar-se ben aviat, i ser una entitat amb les portes obertes a tothom que estigui disposat a treballar per la nostra cultura. Les pretensions de la colla són en un futur immediat, fer sortides i intercanvis amb colles d’altres indrets, i si s’escau, organitzar un aplec.

El projecte més immediat però, serà treure al carrer els gegants la Diada de la Puríssima. Un cop passada la Festa Major, la colla gegantera començarà a treballar en l’estructura interna, així com triar el cap de colla. Caldrà preparar el curset de gralles que organitza l’Ajuntament per Nadal, així com trobar un local adient per assajar, tant els gegants com les gralles.