Nit del Foc

Aquesta festa va néixer com un complement de la Primera Trobada de Gegants de Cambrils, per amenitzar la nit del dia abans de la trobada. Ràpidament, però, va ser tan ben rebuda que va prendre un caire propi que l’ha convertit, actualment, en un dels actes de referència del panorama festiu local, tan pel nombre de participants com pel carisma que té per a molta gent de totes les edats.

La festa es va iniciar l’any 1992 i ininterrompudament se celebra cada any dins els actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, normalment el dissabte del cap de setmana anterior al 8 de setembre, diada de la Festa Major. A partir de mitja tarda els més petits poden gaudir d’un correfoc infantil. A la nit, un correfoc espectacular recorre els carrers estrets del Barri Antic de Cambrils que s’omplen de gent que es barreja entre les colles de diables i les bèsties de foc. Un espectacle pirotècnic culmina el correfoc i dóna pas a un concert que allarga el final de festa fins a la matinada.

31a Nit del Foc

DISSABTE, 31 d'agost de 2024

Després de no haver pogut celebrar la 30a Nit del Foc per inclemències del temps, tenim moltes ganes de que arribi el 31 d'agost!! 

El dissabte 31 celebrarem la 31a edició de la Nit del Foc. Sabem que  us pregunteu, "Agost!? No es sempre el primer dissabte de setembre!!??". Efectivament quasi sempre es compleix aquesta màxima, però quan la festa major cau en el primer cap de setmana, la Nit del Foc es mou al previ per no solapar actes de Festa Major. 

El programa d'aquesta jornada comença a mitja tarda (18h) amb un correfoc infantil amb la participació de colles de diables i bèsties infantils que permet als més petits gaudir de la màgia del foc en un entorn segur. Per finalitzar la festa es realitzarà el ja tradicional berenar de coca amb xocolata pels xiquets i xiquetes. Destacar que enguany, es donarà el tret de sortida a la festa amb la cançó tradicional “Tirinà Petxina”, recuperada l'any 2023. 

A mesura que cau la nit, els carrers estrets del Barri Antic de Cambrils es transformen en un escenari vibrant on amb la participació de colles de diables i bèsties de foc omplen l'ambient amb la seva energia contagiosa. Els actes de la nit comencen a les 22 h amb la Baixada de Torxes on participen el Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones,  fins a la Plaça de la Vila on tindrà lloc l’inici del correfoc que transcorre pels carrers del casc antic, i finalitza a la Plaça del Setge amb l’encesa del castell de focs final. La festa no acaba aquí; un concert posterior que es celebrarà al Parc del Pinaret i posarà el punt i final a la jornada.