Grups de música

Els elements festius van necessàriament acompanyats de música i la colla gegantera disposa de diferents formacions per realitzar aquesta funció. Les gralles i timbals acompanyen de forma habitual als gegants de Cambrils. Per altra banda, els grups de percussió són els encarregats de marcar el ritme a les bèsties de foc: la Farnaca i la Farnaqueta.
La formació Cop de cap, una secció de l'entitat, actua de manera autònoma com a grup de percussió i realitza moltes actuacions durant l'any sense acompanyar cap element festiu. Són una formació de timbalers força nombrosa que fan vibrar el públic amb les seves actuacions. Cop de Cap disposa també d'un grup de timbalers infantil: Els Nyanyos.

Cop de Cap Timbalers

El grup de timbalers Cop de Cap va néixer com a secció de l’Endenga el 21 de maig de 2003, quan un grup de 8 timbalers va començar a assajar al Centre Cultural. El grup un any després ja comptava amb uns 40 components i es troben per assajar dos cops per setmana.

El grup basa el seu repertori en ritmes mediterranis. Durant aquests anys, han participat en correfocs, cercaviles, trobades timbaleres, Festes Majors i espectacles i esdeveniments ben diversos gaudint a fons de cada moment i, el que els agrada més, traslladant aquesta emoció a qui els veu actuar fent-lo participar directament de l’ambient que ells creen.

Hi ha algunes actuacions que cal destacar per la importància dels actes en qüestió, ja sigui pel lloc on han tocat o amb qui han tingut el privilegi de fer-ho: Jornades de Promoció de la Costa Daurada a Pamplona l’any 2005, Rua del Carnaval de Solsona 2007, Festes des Vermar de Binissalem (Mallorca) juntament amb La Farnaca els anys 2007 i 2008, Festival Internacional de Música de Moià l’any 2007, han animat les genuïnes festes del Barri de Gràcia de l’any 2008 al 2015 i participat a la rua de la Taronjada el Carnaval històric de Barcelona l’any 2016.

Cop de Cap Nyanyos

L’any 2015 la família de Cop de Cap va créixer al veure el naixement de la colla petita, els menuts però genials Nyanyos. Aquesta colla neix de la necessitat de formar un gran grup de menuts que domini les baquetes i l’art dels timbals amb gràcia i estil amb la intenció de ser el futur planter de la colla gran. Al poc temps de crear-se ja van començar a fer les primeres cercaviles a les festivitats de la vila de Cambrils. Habitualment, també son l’acompanyament musical de la Farnaqueta en les seves sortides

Grallers i timbalers de Tota l’Endenga

Des del naixement de la colla, un grup de grallers i timbalers ha acompanyat els gegants en les seves actuacions. Per poder nodrir aquest grup, s'organitzen periòdicament cursos de gralla o de timbal, per crear un planter de grallers i timbalers que mai faltin per fer ballar els gegants.

Timbalers Farnaca

La Farnaca està ben acompanyada per un grup d'uns quinze timbals que marquen el ritme dels seus balls. L'acompanyen en totes les seves sortides i assagen un cop per setmana, tot i que intensifiquen els assajos a l'estiu quan es realitzen més sortides i s'acosta la data especial de la Nit del Foc i la Festa Major de la Mare de Déu del Camí on les actuacions són contínues i intenses.