Trobada de Gegants

Es va celebrar la primera edició l’11 de setembre de 1992 i va ser un esdeveniment que va reunir una setentena de gegants i que va donar un impuls molt fort al naixement de la Colla Gegantera Tota l’Endenga que havia organitzat dos dies d’actes festius al voltant de la Diada Nacional de Catalunya.

S’organitza cada dos anys i acudeixen a la trobada les colles dels municipis que per via d’intercanvis visiten durant l’any els gegants de Cambrils. Després de la primera edició el nombre de colles que hi participen actualment està al voltant de la quinzena i la festa consisteix en una cercavila amb totes les colles de gegants que acaba amb una ballada conjunta. En acabar, les colles participants acabem la festa fent un sopar de germanor.

Trobada de gegants 2020

DISSABTE, 12 de setembre de 2020

(CANCEL·LADA!)

Informem que no podrem celebrar la XV Trobada de Gegants el proper 12 de setembre.

Tot i que no sabem com estarem d'aquí al setembre, el sentit comú ens fa pensar que no encaixa amb el que se'ns demana per fer front / controlar / superar la pandèmia del COVID-19. Els actes que fem per la trobada es situen conceptualment a l'extrem contrari del distanciament social i si imaginem un acte que s’adapti a la normativa actual fa que sigui un esdeveniment molt diferent del que ens caracteritza.

Esperem i desitgem que l’any que ve sigui millor que aquest. Estem convençuts que tornarem a omplir carrers de nanos, gegantons, gegants i música!! Mentrestant tingueu paciència i cuideu-vos! Ens en sortirem!