Nit del Foc

Aquesta festa va néixer com un complement de la Primera Trobada de Gegants de Cambrils, per amenitzar la nit del dia abans de la trobada. Ràpidament, però, va ser tan ben rebuda que va prendre un caire propi que l’ha convertit, actualment, en un dels actes de referència del panorama festiu local, tan pel nombre de participants com pel carisma que té per a molta gent de totes les edats.

La festa es va iniciar l’any 1992 i ininterrompudament se celebra cada any dins els actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, normalment el dissabte del cap de setmana anterior al 8 de setembre, diada de la Festa Major. A partir de mitja tarda els més petits poden gaudir d’un correfoc infantil. A la nit, un correfoc espectacular recorre els carrers estrets del Barri Antic de Cambrils que s’omplen de gent que es barreja entre les colles de diables i les bèsties de foc. Un espectacle pirotècnic culmina el correfoc i dóna pas a un concert que allarga el final de festa fins a la matinada.

La (no) Nit del Foc 20-21

DISSABTE, 04 de setembre 2021 19:00h

Degut a la situació de pandèmia originada per el COVID-19, l’any passat no es va poder celebrar la 29a Nit del Foc. Creiem que enguany la situació tampoc permet pensar en una Nit del Foc tal i com la coneixem i és per això que la Colla Gegantera Tota l’Endenga planteja un espectacle de foc. L’objectiu de l’esdeveniment és, en la mesura del possible, dur a terme una activitat cultural relacionada amb el foc, que ens evoqui en certa forma a la Nit del Foc, però sense ser-ho. Per aquest motiu l'hem anomenat La (no) Nit del Foc. 

Serà un acte estàtic, local, en petit format i amb públic assentat mantenint les distàncies de seguretat. L’esquema general es presenta com actuacions dels grups (tipus mostra d’enceses), alternant les colles participants i sense públic extern a la colla. Participaran les dues colles locals: Diables Cagarrieres (grans i petits), la Galera i els seus timbalers i la Colla Gegantera Tota l’Endenga amb les bèsties de foc Farnaca, Farnaqueta i Lluert, timbalers Farnaca, Nyanyos com acompanyament musical de la Farnaqueta, Cop de Cap, Marquès de los Vélez i Cabo Quiñones.

L'acte començarà amb les colles infantils. Seguidament, per separar el bloc de infantils i adults, tocarien els timbalers CDC amb el Marquès de los Vélez i Cabo Quiñones per simular/recordar l’entrada a la Plaça de la Vila. A continuació actuarien les colles d’adults i per finalitzar es tiraria un castell de focs a càrreg de Pirotècnia Tomàs, SL. 

Com els darrers anys comptem amb la co-organització amb el Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils i l’habitual col·laboració de: Diables Cagarrieres, AAVV el Portal, etc

Entrada gratuita. Les entrades es aconseguir per les vies que ha establert l'Ajuntament, a través de https://www.entrapolis.com/ca/ o recollir al Centre Cívic les Basses i la Torre del Llimó.