Nit del Foc

Aquesta festa va néixer com un complement de la Primera Trobada de Gegants de Cambrils, per amenitzar la nit del dia abans de la trobada. Ràpidament, però, va ser tan ben rebuda que va prendre un caire propi que l’ha convertit, actualment, en un dels actes de referència del panorama festiu local, tan pel nombre de participants com pel carisma que té per a molta gent de totes les edats.

La festa es va iniciar l’any 1992 i ininterrompudament se celebra cada any dins els actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, normalment el dissabte del cap de setmana anterior al 8 de setembre, diada de la Festa Major. A partir de mitja tarda els més petits poden gaudir d’un correfoc infantil. A la nit, un correfoc espectacular recorre els carrers estrets del Barri Antic de Cambrils que s’omplen de gent que es barreja entre les colles de diables i les bèsties de foc. Un espectacle pirotècnic culmina el correfoc i dóna pas a un concert que allarga el final de festa fins a la matinada.

Nit del Foc 2020

DISSABTE, 05 de setembre 2020

(CANCEL·LADA!)

Informem que no podrem celebrar la 29a Nit del Foc el proper 5 de setembre.

Tot i que no sabem com estarem d'aquí al setembre, el sentit comú ens fa pensar que no encaixa amb el que se'ns demana per fer front / controlar / superar la pandèmia del COVID-19. Tots els actes que fem per la Nit del Foc es situen conceptualment a l'extrem contrari del distanciament social i si imaginem un acte que s’adapti a la normativa actual fa que sigui un esdeveniment molt diferent del que ens caracteritza.

Esperem i desitgem que l’any que ve sigui millor que aquest. Estem convençuts que tornarem a omplir carrers de foc i música!!

Mentrestant tingueu paciència i cuideu-vos! Ens en sortirem!